mamaplus

O fetiță de cinci ani, găsită închisă, fără să poată vedea lumina zilei

-
//
14.01.2020

Parchetul dintr-un oraş german a deschis o anchetă după descoperirea unei fetițe în vârstă de 5 ani aflată în stare de neglijare extremă şi care, potrivit presei, a trăit mult timp fără să vadă lumina zilei.

„Ca urmare a articolelor de presă, am deschis o anchetă", a declarat procurorul din Frankfurt pe Oder, Ingo Kechichian, citat de agenția DPA.

Cotidianul regional Märkische Onlinezeitung a dezvăluit, sâmbătă, că fetița care locuia în Eberswalde, la nord de Berlin, a fost complet neglijată cel puțin doi ani. Ea a fost ruptă de lumea exterioară, fără a vedea lumina zilei, mai mulți ani.

Fetița, care a fost internată la data de 20 decembrie, prezintă retard fizic şi psihic, potrivit aceleiaşi surse.

Cei doi frați ai săi, care trăiau în acelaşi apartament, au fost la rândul lor plasați în instituții pentru copii.

Familia fetiței se afla în atenția serviciilor sociale încă de la jumătatea anului 2007, potrivit autorităților locale citate de cotidianul Bild.

Situația aminteşte de cazul din Cottbus, în landul Brandenburg, al micuțului Dennis, care fost lăsat de părinții săi fără mâncare şi apă. După moartea băiatului, mama i-a ascuns cadavrul într-un congelator. Acesta a fost descoperit abia după trei ani, din întâmplare.