mamaplus

O fetiță de 10 ani este însărcinată în 6 săptămâni. Îi este interzis să facă avort

-
//
04.07.2022

Curtea Supremă din SUA a revocat pe 24 iunie dreptul la avort, iar mai multe state federale au adoptat această decizie. În aceste condiții, o fetiță în vârstă de 10 ani din Ohio nu a putut face întrerupere de sarcină. Minora este însărcinată în șase săptămâni și trei zile. Ea încearcă să ajungă în Indiana, acolo unde poate face întreruperea de sarcină deoarece decizia Curții Supreme a SUA nu a fost luată în considerare.

Ginecologul care a consultat-o în Ohio s-a interesat și a găsit sprijin pentru rezolvarea problemei fetiței de 10 ani.

De pe 29 iunie, în mai multe state, abrogarea dreptului federal la avort a început să fie pusă în practică în cazul sarcinilor care au mai mult de șase săptămâni.

În Ohio, mai multe grupuri de activiști au deschis un proces pentru a obține blocarea legii. Din păcate, activiștii nu au avut succes. După ce Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite ale Americii a eliminat dreptul federal de a face avort, dobândit în 1973 prin hotărârea „Roe v. Wade”, Ohio s-a conformat.

Indiana este încă în aşteptare şi încearcă să-şi formuleze propria lege privind avortul în cursul lunii iulie, deşi oamenii se tem că se va vota pentru interzicerea întreruperii de sarcină. 

Activista și autoarea Holly Kearl, a declarat că ce se petrece în SUA este un coșmar deoarece bărbații violează fetițe, iar adulții le obligă să păstreze sarcina și fie mame încă de la 10 ani. Ea a mai adăugat că legea avortului a fost schimbată din cauza că americanii l-au votat pe Donald Trump, fostul președinte al SUA. Mai mult decât atât, Holly Kearl e de părere că repercusiunile alegerilor vor fi suportate de generații întregi.