mamaplus

O femeie a născut gemeni la 64 de ani, dar este incapabilă să aibă grijă de ei

-
//
04.03.2021

O femeie de 69 de ani, care a devenit mamă în urmă cu cinci ani, a pierdut custodia gemenilor aduși pe lume în urma unui tratament de fertilizare in vitro, după ce o instanță din Spania a decis că aceasta era incapabilă să-i îngrijească.

Gemenii, acum în vârstă de patru ani, au fost luați în plasament la scurt timp după ce s-au născut în 2017. Atunci, femeia a semnat un acord cu serviciile sociale prin care va angaja un asistent care să o ajute cu îngrijirea copiilor, însă la scurt timp după ce s-a întors acasă a petrecut o lună de zile prin spital din cauza durerilor. Astfel, oamenii legii au stabilit că micuții sunt în pericol și au hotărât luarea lor în plasament.

De asemenea, femeia mai are o fetiță care se află în plasament, după ce n-a fost capabilă să o îngrijească. Blanca, în vârstă acum de 11 ani, a fost născută tot în urma unei fertilizări in vitro și trăiește în Canada.

Avocatul femeii a declarat, că ea era foarte ”distrasă și traumatizată”. Chiar dacă a atacat decizia instanței din 2017, apelul a fost respins. De asemenea, oamenii legii au arătat că femeia a decis să devină mamă după ce s-a pensionat anticipat din cauza problemelor de sănătate mintală.

Știrile despre gemenii lui Ibanez au făcut înconjurul lumii și au stârnit o dezbatere aprinsă în Spania, unde multe voci au criticat faptul că autoritățile i-au permis să facă o nouă fertilizare in vitro, deși avea un copil pe care n-a putut să-l îngrijească.