mamaplus

O educatoare de la o grădiniță din Chișinău, infectată cu COVID-19

-
//
14.09.2020

O grupă întreagă de la o grădiniță din capitală stă acasă, după ce educatoarea a fost diagnosticată cu COVID-19. Despre aceasta a comunicat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

În instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri dintre care în rândul copiilor s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire, iar în rândul angajaților 34 de cazuri (inclusiv cadre nedidactice 13). La moment, în autoizolare se află 72 copii și 38 angajați, inclusiv 19 cadre nedidactice.

„Țin să menționez, că în fiecare caz se intervine prompt, minimizând riscurile de transmitere a virusului. În toate instituțiile educaționale sunt respectate principiile generale, care stau la baza Măsurilor de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic al COVID – 19”, a spus Angela Cutasevici.

Amintim că, la data de 9 septembrie, Eudochia Tcaci, șefa Centrului de Sănătate Publică a spus pentru jurnaliștii AGORA că la o săptămână după ce mai multe grădinițe s-au redeschis, în 16 instituții din capitală au fost înregistrate 16 cazuri în rândul angajaților.