mamaplus

Misiune contra-cronometru! Medicii au salvat un minor aflat în stare gravă

-
//
22.05.2023

Un copil de 4 ani, aflat în stare gravă, a fost salvat, după ce i-a fost acordat ajutor medical și transportat cu o ambulanță dotată cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă la Chișinău, transmite realitatea.md.

 

mamaplus

„La data de 20 mai curent, după încheierea evenimentului din municipiului Cahul consacrat Zilelor Americii în Republica Moldova, echipa SAMU Centru se deplasa spre Chișinău. La ora 20:28, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a parvenit o solicitare pentru acordarea ajutorului medical calificat unui băiat, în stare gravă cu contuzia abdomenului și ruptura de splină, care necesita transportare urgentă și internare în IMSP Institutul Mamei și Copilului”, se arată în nota informativă a CNAMUP.

Responsabilii spun că, în câteva minute, echipa de asistență medicală urgentă specializată a preluat pacientul și a monitorizat parametrii vitali pe parcursul transportării.

Pacientul a ajuns în siguranță la Chișinău și a fost predat specialiștilor din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.