mamaplus

Mesajul unei șoferițe din Chișinău, care te va pune pe gânduri: „Voi ați chemat vreodată ambulanța?”

-
//
05.12.2019

O şoferiță a venit cu un mesaj pentru conducătorii auto care nu cedează trecerea ambulanțelor, după ce dimineață, în timp ce se afla în trafic pe o stradă din Chișinău, a rămas dezamăgită de unii şoferi care nu s-au grăbit să cedeze trecerea unui echipaj medical.

„Voi ați chemat vreodată ambulanța?

Eu am avut ocazia când în fața mea s-a prăbuşit la pământ un copil de doar 2 sau 3 ani. Eu am fost cea care a chemat ambulanța. Era o familie de turişti, aşa că nimeni din jur nu a înțeles ce s-a întâmplat şi ce spuneau. Părinții copilului au intrat în panică, oamenii au început să se adune, nimeni nu înțelegea nimic. Ambulanța a venit timp de cinci minute, dar credeți-mă că la toți cei prezenți ne părea o veşnicie.

În această dimineață stau la semafor, văd ambulanța că se apropie, din două benzi, pe fiecare erau minim 10 maşini. Doar eu şi încă câteva maşini au încercat să tragă pe dreapta. Poate îmi explică şi mie cineva de ce procedăm noi oamenii aşa? Ce se întâmplă în cele două minute timp în care cedezi trecerea ambulanței sau altor maşini cu regim prioritar? Eu înțeleg, o să întârzii la serviciu sau la o întâlnire, în cel mai rău caz o să pierzi o ofertă bună, vei fi amendat sau concediat. Dar pentru altcineva aceste minute îl costă sănătatea sau chiar viața. Haideți să tragem pe dreapta, haideți să fim oameni”, a scrie șoferița în postarea sa pe o rețea socială.