mamaplus

Medicul Mihai Stratulat, despre coronavirusul de tip nou care a ajuns și în Republica Moldova

-
//
10.03.2020

Răspândirea coronavirusului în Moldova depinde, în mare măsură, de cetățenii veniți din țările afectate. Medicul Mihai Stratulat afirmă că toți cei care nu completează corect fişele epidemiologice şi care nu respectă regimul de carantină la domiciliu răspândesc în mod conştient virusul.

Dacă autoritățile ar decide să-i pună în carantină la spital pe toți cei veniți din străinătate, asta ar isteriza şi mai mult societatea, susține medicul Mihai Stratulat, invitat la o emisiune TV.

Întrebat ce sfaturi are pentru moldovenii aflați în diaspora, inclusiv în Italia, Stratulat a declarat:

„În primul rând, dacă li s-a pus carantina, să rămână în carantină. Dacă se întorc în Moldova, să fie foarte precauți şi foarte responsabili. Deci, dacă ai venit din Italia şi eşti plasat în carantină la domiciliu, respectă acele recomandări. Foarte mulți moldoveni reveniți din Italia dau date eronate în fişele epidemiologice, care se completează în avion. Şi atunci ei conştient deja încalcă şi răspândesc acest virus. Să înțeleagă cetățenii, şi asta-i problema în mare parte a cetățenilor! Da, este şi partea autorităților care trebuie să ia măsuri în momentul în care s-au depistat cazurile, dar să nu începem să facem carantină, care, credeți-mă, şi mai mult o să isterizeze populația şi răspândirea virusului va fi şi mai mare”.

Amintim că, coronavirusul de tip nou a ajuns şi în Republica Moldova.