mamaplus

LILU: ”5 ani în urmă mi-am pierdut fratele, iar acum era să-mi pierd și mama...”

-
//
29.10.2019

Prezentatoarea TV Lilu Ojovan a trecut prin momente greu de imaginat la începutul acestei luni. În urma unui accident care a avut loc pe 4 octombrie în apropiere de orașul Drochia, mama sa a ajuns la reanimare după ce o mașină a lovit dur ambulanța în care se afla în acel moment.

A urmat tratamentul intensiv, multă răbdare și gânduri pozitive. Ulterior, Lilu a lansat un apel către toți șoferii iresponsabili care urcă la volan în stare de ebrietate și pun în pericol viețile altor oameni. Mesajul ”Stop alcool la volan”, transmis de Lilu pentru întreaga comunitate online a fost preluat atât de intituțiile de stat cât și de oameni simpli care împărtășesc cu ea aceeași idee.

Am fost nevoită să fac acest apel, pentru că în urmă cu aproape 5 ani mi-am pierdut fratele într-un accident rutier în care au murit trei băieți tineri, din cauza unui șofer băut la volan. Acum câteva săptămâni era să-mi pierd mama tot din cauza indiferenței și pot să zic chiar a prostiei unui tânăr de 20 de ani care a urcat băut la volan și care a dus în spital 4 oameni și pe loc a ucis mortal un om.

mamaplus

În cadrul unei emisiuni televizate, Lilu a făcut câteva dezăluiri despre accidentul în care a fost implicată mama sa.

Mama mea era la serviciu, era în timpul muncii. Ea încerca să ajute un om rănit să ajungă la spital. Și în loc să-l ducă pe el în siguranță, au ajuns și ei toți la spital...

În momentele în care e despre viață și moarte, nu m-a interesat ce s-a întâmplat acolo, dar atunci când colegii mamei care au venit în ajutor, au zis că l-au scos pe băiat și între picioare, chiar în față sub volan avea încă o sticlă de băutură, atunci a fost o stare de asta: ”Doamne, dar chiar n-ai putut să rămâi acolo unde erai, să-ți bei și mințile, dar nu băga în spital sau nu du în mormânt alți oameni. Cu ce sunt ei vinovați?”

Pe mine întotdeauna asta mă doare: dacă tu nu ești conștient, dormi sub un gard, dormi la barul la care ai băut, la prietenii la care ai băut, numai nu urca la volan și nu ucide oameni.

Au fost câteva zile în care am tăcut, m-am rugat, am alergat pe drumuri pentru că mama de la Drochia a fost transferată la Bălți chiar în dimineața accidentului. În aceste momente m-am gândit la ea, mi-am oferit toată energia pozitivă pentru ea și cumva ne-am unit și mai mult ca familie, ca să trecem și de acest ”hop” pe care l-am avut.

Va fi nevoie încă vreo 5 săptămâni să stea la pat, pentru că are bazinul fracturat în două locuri, clavicula ruptă și o mică intervenție la gleznă. Dar, este foarte bine că nu a fost operată. Cumva, îngerul familiei noastre Andrușa (n.r. fratele lui Lilu) a avut grijă ca leziunile ei să fie relative ușoare și să nu fie nevoie de intervenție chirurgicală. Echipa de medici a decis că totuși e mai bine să lăsăm natura și corpul să se reîntregească.

mamaplus