mamaplus

La Chișinău vor fi deschise încă două grădinițe

-
//
17.11.2020

Direcția generală educație tineret și sport a municipiului Chișinău va reorganiza în această lună Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” în Complex Educațional, unde va funcționa inclusiv o nouă grădiniță, Tot în noiembrie, în sectorul Botanica va fi deschisă Grădinița nr. 79, care va dispune de șase grupe pentru 140 de copii.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, pe rețelele de socializare, că în cadrul Complexului Educațional „Mihail Lomonosov” va funcționa o grădiniță cu o capacitate de o sută de locuri pentru copii cu vârstele 3-7 ani.

În același timp, edilul afirmă că a cerut responsabililor din Direcția educație un plan de acțiuni pentru a creștere numărul de locuri în grădinițe. „Vreau să vedem câte grădinițe putem deschide anul viitor și câte locuri ar putea fi create, în contextul centrelor educaționale complexe, utilizând infrastructura existentă”, a spus Ceban.

În acest an, Direcția generală educație tineret și sport a deschis patru grădinițe noi și a adăugat 68 de grupe la cele deja existente.