Lilia Olievschi are 21 de ani și în curând va deveni mămică, ceea ce acum trei ani era imposibil, deoarece avea o greutate în exces.
A început a slăbi încă în pandemie, pe atunci cântărea 117 kilograme, transmite Știri.md.
Într-un interviu, realizat de Adrian Prodan, Lilia povestește ce a influențat-o cel mai mult să slăbească.
"Permanent eram în căutarea unui rezultat, eram influențată de sora mea și de mama. Mama mea mereu căuta motivul de ce eu mă îngraș. Am fost la mulți medici, am verificat glanda tiroidă, am făcut analize la hormoni. Atunci aveam în jur de 100 de kg, pentru statura de 1,70.
"Medicii încercau să găsească cauza, însă cauza era în mine", recunoaște Lilia. Spune că "mânca pe ascuns", atunci când nu o vedea mama. "Țineam dieta doar ca să vadă mama că o țin, dar mâncam mult pe ascuns. Mă axam pe fast-food, iubeam pesmeți, patiserie, tot ce dăunează organismului", relatează ea.
Totul s-a schimbat când a ajuns într-un club de nutriție. Timp de opt luni de zile a fost ghidată de un nutriționist, iar mai apoi și-a stabilit singură regimul alimentar.
"Am schimbat stilul de viață la general, felul cum mănânc, cum mă hidratez. La început mi-a fost foarte dificil, dar m-am acomodat când am văzut primul rezultat.
M-am axat pe salate, legume. Când eram mai voluminoasă, mă alimentam cu fast-food, mâncare grasă, și desigur, mâncam foarte mult", spune Lilia.
Tânăra mărturisește că până a începe procesul de slăbire a trecut prin multe umilințe, deoarece colegii de clasă și de facultate râdeau de greutatea ei, mai ales când îi "întorceau spatele".
"Când am decis să fac o schimbare aveam 117 kg, mă deranja foarte mult cum mă tratau colegii, mă tachinau, îmi întorceau spatele și spuneau, vai, cât este de grasă", relatează ea.
Acum este mămică și principala sa grijă este să-și protejeze copilul, iar aceasta o poate face doar având un mod sănătos de viață.
"Nu cred că este corect să slăbesc în timpul sarcinii, doar mă mențin în formă. Pentru ca fătul se fie dezvoltat bine, trebuie să te alimentezi corect, să aibă o imunitate bună, ca mai apoi să nu aibă carențe nutritive", potrivit tinerei.
"Cel mai important este să vrei. Uneori oamenii vor, dar nu fac", spune Lilia.