mamaplus

Începând de luni, accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău va fi permis doar pentru călători

-
//
14.01.2022

Începând cu data de 17 ianuarie 2022, accesul în incinta Aeroportului Internațional Chişinău se va permite doar pentru călători, cu prezentarea tichetului de călătorie, accesul pentru însoțitori va fi interzis. Măsura se regăsește în noua hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie 2022.

„Îîncepând cu 17 ianuarie 2022, punctul 7.1 din Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 59 din 13 august 2021 se modifică după cum urmează: „7.1. Accesul în incinta Aeroportului Internațional Chişinău se permite în conformitate cu prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 62 din 22 septembrie 2021”, se arată în hotărârea din 13 ianuarie 2021. 

Astfel, la hotărârea CNESP din 22 septembrie 2021 au fost introduse câteva modificări și documentul a fost completat cu punctul 4.11 cu următorul cuprins: „4.11. Accesul în incinta Aeroportului Internațional Chişinău se permite doar pentru călători, cu prezentarea tichetului de călătorie; accesul pentru însoțitori este interzis.”

Măsura este luată în contextul riscului sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2, potențialului de transmitere al tulpinii Omicron, creşterii numărului de cazuri confirmate în ultima săptămână şi în scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire şi răspuns la infecția COVID-19, în conformitate cu recomandările actualizate ale Organizației Mondiale a Sănătății privind considerentele pentru implementarea sau ajustarea măsurilor de sănătate publică în contextul COVID-19, precum şi bunele practici europene şi internaționale.