mamaplus

Incendiu de proporții la Căușeni

-
//
06.02.2019

Incendiu de proporții într-o casă de locuit din orașul Căușeni. La fața locului au fost îndreptate două autospeciale de intervenție. Salvatorii au evacuat din casa cuprinsă de flăcări trei persoane.

mamaplus

Flăcările au cuprins două odăi, dar și acoperișul locuinței. Din casă, salvatorii au reușit să evacueze trei persoane: un bărbat și două femei care nu au avut de suferit.

Pompierii au scos din încăpere o butelie de gaz, astfel evitând producerea unei explozii. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interior, dar și 70% din acoperiș.

Potrivit datelor preliminare IGSU, incendiul s-ar fi produs ca urmare nerespectării regulilor antiincendiare la utilizarea focului deschis în încăpere. Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite ulterior.

Pentru a evita tragediile, producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Cetățenii sunt rugați să utilizeze corect sobele, dar și aparatele electrice de încălzit. Totodată, pompierii recomandă utilizarea focului deschis cu mare prudență.

Conform datelor IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii și salvatorii au intervenit în 14 situații de risc.

Sursa: tv8.md