mamaplus

Încă un medic fals din România a fost demascat

-
//
12.02.2019

Un nou presupus medic din România a fost demascat. O femeie de 30 de ani și-a fabricat o diplomă de medic și de 10 ani lucrează la secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP.

Facultatea de medicină are o durată de 6 ani, după care urmează perioada de rezidențiat, între 4 și 7 ani, timp petrecut în subordinea unor medici specialiști. Dar acesta nu a fost și cazul Ralucăi Daniela Bîrsan, care a ajuns să ia decizii de viață și de moarte fără să aibă studii medicale.

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, a povestit una dintre asistentele Spitalului de Urgență Ilfov pentru Libertatea.

Dovezile că practică medicina fără studii și avize vin din documente oficiale, precum condica medicilor și falsuri de la dosarul așa-numitei doctore.

Bîrsan, care și-a falsificat diploma de la Universitatea de Medicină și Farmacie apare într-o filmare obținută de Libertatea în care aceasta închide o pacientă, o coase, la finalul unei intervenții ginecologice de la Spitalul Județean Ilfov.

Imaginile o arată cum lucrează singură în fața mesei de operații pe care este așezată pacienta.

„Și pe mine Raluca m-a cusut la naștere, după cezariană”, a mărturisit una dintre asistente.

„În cazul meu, deși am cerut explicit ca Raluca să nu intre în sală, ea a fost totuși acolo când am născut”, a spus o altă asistentă. 

Pe profilul său de Facebook, Raluca se prezintă ca „absolventă a UMF Carol Davila și rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013”.

Decanul Universității „Carol Davila” susține că Raluca Daniela Bîrsan nu a absolvit această facultate.

„Am făcut verificări la absolvenți începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani și până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, a confirmat decanul Cătălin Cîrstoiu.

Mai mult, decanul UMF spune că diploma este „un fals”.

Sursa: unica.ro