mamaplus

Lucruri neștiute despre copiii născuți în zodia Leu, pe care părinții trebuie să le știe

-
//
23.07.2020

Copiii Leu (23 iulie – 22 august) sunt veseli, jucăuși și, câteodată, dominatori. Sunt peste medie, evident, și știu asta. Caută mereu atenția celorlalți și aceștia o acordă întotdeauna, voit sau nu. Leii au nevoia permanentă de a fi flatați și tratați cu multă delicatețe, aprobați în orice ar întreprinde. Le poți răni ușor mândria arătându-le dezaprobare sub orice formă, făcându-i încăpățânați, nerespectând dinadins autoritatea pe care o impui lor.

Au tendința de a-și controla prietenii, așa că trebuie să învețe să fie cinstiți și să respecte intimitatea fiecăruia, indiferent care dintre ei este mai puternic. Bineînțeles că nu trebuie criticați niciodată în prezența altor persoane.

Încă de la naștere, Leii își arată caracterul nobil și demn. Toți îi iubesc pentru carismă și firea sociabilă, și, pe măsură ce cresc, vor profita de această situație, permițându-le altora să facă lucruri pentru ei, fără a ridica un deget. Părinții ar trebui să-și exercite autoritatea și nu trebuie să aprobe orice doleanță a copiilor Leu, învățându-i să asculte de părinți și să nu trateze oamenii ca pe servitori. Daca își doresc ceva, trebuie încurajați să muncească pentru obținerea acelui lucru, în caz contrar, vor deveni răsfățați și chiar tiranici. Copilul Leu va avea întotdeauna respect pentru părintele mai puternic din casă. Nu sunt semne liniștite, ci, mai degrabă, plini de energie, mereu în căutare de noi provocări, dovedind adesea un talent deosebit în sporturi și artă.

Dacă par timizi, acest lucru se poate datora unei explozii de vanitate, probabil moștenită de la un părinte excesiv de dominant sau poate pentru că nădăjduiește că frații și surorile lor se bucură de mai multă atenție decât ei. Fetele Leu nu vor fi foarte feminine, dar, cu timpul, tot vanitatea le va schimba.

Profesorii pot conta pe copiii Leu că le vor lua locul cu brio. Leii știu cum să se descurce cu ceilalți în mod eficient, dar, pentru că le place să se distreze, clasa se poate transforma într-o petrecere în toată regula. Nu are niciun rost să-i obligi să facă ceva. Singurul mod prin care îi poți determina să învețe bine la școală este să le încurajezi dorinta de a fi mai buni decât ceilalți. Trebuie să fie lăudați pentru realizările lor și trebuie înnecați cu dragoste doar pentru că sunt ei înșiși. Nu vor doar orice, ei vor totul! Leii vor vrea mai mulți bani decât ceilalți frați și surori, întrucât sunt înnebuniți după lucrurile scumpe. Vor manifesta emoții adânci și răscolitoare încă de la vârste mici. Trăiesc cu pasiune și câteodată le place să joace teatru.

Prietenii și iubiții (și vor fi mulți) vor experimenta emoții dramatice, cu momente de extaz urmate de inimi frânte. Leii sunt foarte sociabili și iubesc petrecerile de orice fel. Au nevoie de libertate de mișcare și de exprimare. Dacă nu o au, o vor obține, oricum. Pentru a-și dezvolta puterea și curajul ca să-și asigure un viitor strălucit, Leilor trebuie să li se dea ocazia de a lua decizii încă de mici. Primind aprobare pentru rezultatele obținute va fi foarte stimulant pentru ei.

Copilul Leu e născut să acționeze, să conducă, să dirijeze, să fie prim-ministru. Nu e ușor să îmblânzești un Leu micuț, câteodată e chiar imposibil. Pentru a reuși, trebuie să folosești disciplina constantă și blândă. 

Dragostea și blândețea sunt cheile care deschid inima unui Leu. Părinții nu trebuie să uite asta: deși Leii par a fi foarte puternici, cea mai mare frică a lor e că nu sunt atât de puternici pe cât par a fi. De aceea trebuie să-i îmbrățișezi în fiecare seară înainte de culcare și să-i iubești neîncetat.

Culoarea norocoasă: nuanțele de roșu și auriu;

Piatra norocoasă: chihlimbarul;

Ziua norocoasă: duminica;

Metalul norocos: aurul;

Numerel norocoase: 1, 5, 9 și 11.