Frunzele de nuc, tratament minune pentru sănătate și frumusețe

Frunzele de nuc, tratament minune pentru sănătate și frumusețe

-
//
07.10.2015

Daca iti plac nucile si dulceata lor, afla ca nu numai acestea ar trebui sa-si faca loc in casa ta. In frunzele de nuc se regasesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul si o cantitate redusa de ulei volatil. Toate acestea fac din frunzele de nuc un remediu natural excelent pentru sanatatea digestiei tale si pentru frumusetea ta. Iata cum:

Frunzele de nuc, tratament minune pentru sănătate și frumusețe

  • Tratament cu frunze de nuc pentru par

Beneficii: Frunzele de nuc pot fi folosite cu succes ca tratament impotriva caderii parului, dar si pentru a colora discret parul saten, caruia ii confera o stralucire aramie aparte.

Cum se prepara: Adauga 5 litri de apa intr-o oala, dupa care pune 5 maini de frunze verzi de nuc si pune la fiert. Lasa la racit dupa ce da in clocot si aplica dupa spalarea parului, lasand ceaiul sa actioneze in special la radacini. Lasa parul sa se usuce liber.

  • Tratament cu frunze de nuc pentru ten

Beneficii: Infuzia de frunze de nuc face minuni in ingrijirea tenului gras.

Cum se prepara: Adauga 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apa fierbinte si lasa la infuzat pret de cateva minute. Solutia obtinuta se aplica, dupa racire, pe ten.

  • Tratament cu frunze de nuc pentru digestie

Beneficii: Infuzia de frunze de nuc imbunatateste digestia. Ceaiul poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul enteritei, gastritei si a inflamatiilor intestinale, actionand si ca un antidiareic eficient.

Cum se prepara: Pregateste infuzia adaugand 1 lingurita de frunze la 250 ml apa clocotita. Acopera cana si lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda consumul a 2-3 cani de infuzie de frunze de nuc pe zi.

  • Tratament cu frunze de nuc pentru piele

Beneficii: Decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar si dermatita, acneea, eczemele si furunculozele.

Cum se prepara: Pune 3 linguri de frunze de nuc la 250 ml apa si fierbe timp de 10 minute. Aplica apoi comprese, cand s-a racit.

Pont!

Pentru a benficia din plin de proprietatile frunzelor de nuc, culege-le tinere, la inceputul verii, fara codita.Pune-le la uscat, intr-un spatiu racoros si bine ventilat, dupa ce au fost rupte in prealabil. Apoi depoziteaza-le in saculeti de panza ori de hartie pentru utilizari ulterioare.

Sursa: ecology.md