mamaplus

Fetiță de un an, găsită abandonată în frig, cu un biberon plin cu vodkă lângă ea

-
//
07.02.2020

O fetiță de un an și jumătate a fost salvată în ultimul moment după ce părinții ei, beți, au lăsat-o în frig, desculță. Copila avea lângă ea doar un biberon, în care era ceai amestecat cu vodkă.

Nu mai puțin de cinci ore a stat micuța Nastya într-un cărucior murdar, în frig, pe o stradă de la periferia orașului Lutsk, aflat în nord-vestul Ucrainei. Părinții au uitat-o pur și simplu pe o cărare, după o plimbare. Ore întregi, fata a supraviețuit la o temperatură de doar 2 grade Celsius, deși nu avea nici măcar încălțări.

"Avea picioarele albastre din cauza frigului"

Însă norocul a fost de partea ei. Un localnic, chiar vecin cu părinții copilei, a auzit-o plângând și a dus-o imediat la nașa ei. "Am fost șocată să o văd pe Nastya doar într-o cămașă și pantaloni. Avea picioarele albastre din cauza frigului. Când am deschis biberonul, am simțit un miros puternic de vodkă", a declarat femeia, conform sursei citate.

Femeia nu a stat prea mult pe gânduri și a alertat poliția, care a preluat-o pe copilă și a dus-o la spital, unde a fost diagnosticată cu pneumonie. Părinţii erau atât de beţi, încât nici nu-și mai aminteau unde au lăsat-o

La scurt timp, agenții din Lutsk i-au găsit pe părinți într-o cafenea. "Erau foarte beți și au spus că au uitat de copilă. Nu își puteau aduce aminte unde și când au văzut-o ultima oară", a declarat un polițist.

Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru neglijență gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte. Între timp, copila a fost luată în custodia autorităților. "Îi vom monitoriza pe părinți pentru a lua o decizie cu privire la viitorul copilei", a declarat un oficial responsabil cu protecția copiilor.

Părinții riscă până la cinci ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.