mamaplus

Unde și când se va desfășura ediția din acest an a Festivalului Pomușoarelor și al Mierii de Albine

-
//
24.06.2022

Producători locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni pe 25-26 iunie 2022 la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Festivalul este organizat de AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, AO „Pomușoarele Moldovei” și Asociația DEMETRA din Republica Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

La festival sunt așteptați circa 5000 vizitatori, ca și la edițiile precedente. Evenimentul se va organiza pe Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu Petru Zadnipru, din sectorul Ciocana.

Ion Maxim, Director Executiv, AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova” a precizat că, odată cu desfășurarea evenimentului apicultorii si producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta prima roada din anul curent cât și produse derivate în sortiment, cum ar fi mierea de salcâm din 2022 care are o culoare deschisă verzuie și un gust deosebit, prin care se caracterizează puritatea ei naturală.

Aneta Ganenco, Președintele A. O. „Asociația Pomușoarele Moldovei” menționează că acest an agricol este blând cu producătorii de culturi bacifere, și datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ.

„Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăueni și oaspeți ai capitalei”, adaugă Aneta Ganenco.

Acest eveniment este unul anual, organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste 6800 de apicultori înregistrați oficial și circa 255 mii familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600 de gospodării.