mamaplus

Erou la 13 ani. Un băiat şi-a salvat sora mai mică din mâinile unui răpitor, după ce l-a atacat cu praştia

-
//
15.05.2023

O fetiță de 8 ani, care căuta ciuperci în apropierea casei sale din Michigan, SUA, a fost salvată de fratele ei după ce acesta a atacat cu o praştie un băiat care voia să o răpească pe fată. Răpitorul a fugit de la faţa locului, fiind depistat de poliţişti într-o benzinărie din zonă.

 

mamaplus

Fetiţa căuta ciuperci în apropierea unor copaci din jurul casei din orașul Alpena, Michigan. Unchiul victimei a postat pe Facebook că bărbatul suspect de 17 ani a ieșit din pădure, i-a acoperit gura fetiţei și apoi a încercat să o târască. Fratele ei, în vârstă de 13 ani, a văzut scena din interiorul casei, moment în care a luat măsuri. A apucat curajos praștia și a început să tragă cu obiecte în capul și pieptul răpitorului, transmite Observator.

„Asta l-a făcut să renunțe. Fata a reușit să lupte și să scape, iar băiatul l-a lovit pe suspect în piept, care apoi a fugit de la fața locului”, a spus locotenentul John Grimshaw, comandantul postului local al trupelor de stat din Michigan.

John Grimshaw a spus că suspectul a recunoscut că intenția lui a fost să o bată sever pe fetița de 8 ani după ce reuşea să o răpească. Suspectul, a cărui identitate a rămas ascunsă, a fugit de cei doi copii și a încercat să se ascundă înainte ca autoritățile să-l descopere la o benzinărie din apropiere.

„Ceea ce a făcut ne-a ajutat să identificăm cine a fost suspectul, pentru că, evident, a avut răni în urma loviturii”, a spus locotenentul.

Autoritățile au spus că victima și părinții ei sunt zguduiți emoțional, dar fata este din fericire nevătămată. „Sunt foarte mândru de nepotul meu și știu că nepoata mea este traumatizată și mă rog pentru ea. Cu siguranţă a fost extrem de înfricoșătoare pentru ea”,  scris unchiul ei, Gary Quintel.

Locotenentul John Grimshaw a oferit sfaturi pentru persoanele care ar putea fi victime tentativelor de răpire în viitor: „Luptă, luptă, fă tot ce poți, mușcă mâna care te ţine. Dacă este cazul, călcați pe picioare, loviți cu piciorul în tibie, faceţi tot ce puteţi şi luptaţi. Și apoi, dacă gura vă este liberă, țipaţi cât puteţi de tare”, a adăugat comandantul.

Suspectul este reținut într-o celulă de închisoare pentru minori. Următorul său termen de judecată este programat pentru 17 mai.