mamaplus

După trei zile de căutări corpul neînsufleţit al fetiţei, care s-a înecat în râu, a fost găsit

-
//
16.02.2024

Corpul neînsufleţit al fetiței de 8 ani, care a căzut de pe un pod într-un râu, a fost găsit în apropierea satului Korytne din Bucovina, la 5-7 kilometri de locul dispariției. Căutările au durat trei zile. Despre aceasta a comunicat Karolina Maryşeva, purtătoare de cuvânt a Poliției naționale regionale, scrie lyberti.com.

mamaplus

Căutările fetei au fost reluate după noaptea de 15 februarie. Potrivit  Myroslavei Ivanciuk, purtătoare de cuvânt a Direcţiei regionale a Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență, cadavrul se afla în apă. El  a fost găsit de scafandri.

Fata a dispărut pe 13 februarie în satul Berejonka din comunitatea Banyliv, când ea și fratele ei de 15 ani se întorceau de la școală. Ei traversau un pod improvizat și au căzut în râu. Băiatul a ieșit din apă, iar fata a dispărut.

Salvatorii au organizat posturi de-a lungul celor 14-15 kilometri de la locul dispariției pentru a monitoriza situația non-stop. Peste o sută de persoane au căutat-o pe fată.

Căutările au fost complicate de curentul puternic și de creșterea nivelului apei, dar scafandrii nu au putut să se scufunde și să examineze fundul — au mers în jurul râului într-un cerc strâns și l-au examinat vizual.