mamaplus

Disperarea unui bărbat din Israel, căruia teroriștii Hamas i-au răpit soția și fiicele

-
//
09.10.2023

Israelienii distribuie masiv pe rețelele de socializare imagini cu membri ai familiilor și cu prieteni despre care spun că au fost răpiți de militanții Hamas și îi îndeamnă pe oameni să le distribuie mai departe, în speranța de a-i găsi, scrie CNN, citat de Hotnews.

mamaplus

Yoni Asher, care locuiește în regiunea Sharon, a spus la CNN că și-a recunoscut soția într-un videoclip devenit viral care arată un grup de persoane în spatele unui camion flancat de militanți Hamas. Cântările „Allahu Akbar” se aud pe tot parcursul videoclipului. Imaginile arată o femeie în spatele camionului, în timp ce un luptător își pune o eșarfă pe cap.

Asher a declarat pentru CNN că femeia este soția lui. Bărbatul afirmă că soția și fetele sale erau în vizită la soacra lui, în Nir Oz, un kibuț de lângă granița cu Gaza. El spune că se gândea că ar fi putut fi răpite, că a urmărit telefonul soției sale și a aflat că acesta se află în Gaza. Apoi, a văzut clipul viral în care și-a recunoscut soția.

Asher mai spune că soția și soacra lui au cetățenie germană și că a cerut ajutor guvernului german. O sursă a ministerului german de externe a declarat pentru CNN că „Biroul Federal de Externe și ambasada Germaniei din Tel Aviv sunt în contact strâns cu autoritățile israeliene pentru a clarifica dacă și în ce măsură sunt afectați cetățeni germani”.

Un purtător de cuvânt al Poliției israeliene a afirmat că persoanele care vor să raporteze dispăruți ar trebui să meargă la cea mai apropiată secție de poliție, dar doar atunci când pot să-și părăsească casele în siguranță. Poliția le-a transmis oamenilor să aducă fotografii și obiecte personale de pe care pot fi luate probe ADN menite să ajute la identificarea dispăruților.

„Un număr semnificativ” de civili şi militari israelieni sunt ţinuţi ostatici de gruparea palestiniană Hamasîn Fâşia Gaza, a anunțat armata israeliană, potrivit BBC.

Unii sunt în viaţă, iar despre alţii se presupune că au murit, a afirmat purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, Jonathan Conricus. Copii, femei, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi se numără printre cei răpiţi, a spus el.

Ambasada Israelului în Statele Unite a postat pe X (Twitter), duminică, un mesaj în care spune că 100 de civili și soldați israelieni au fost răpiți, conform BBC. Aceste cifre nu au fost confirmate oficial de Israel.