mamaplus

Detalii tulburătoare despre mama care și-a abandonat copilul în sectorul Buiucani. Femeia a povestit cum și-a născut fiul

-
//
04.02.2020

Nu are cu ce să-l întrețină şi nu şi-a dorit decât un viitor mai bun pentru copilul său. A decis să-l abandoneze, în speranța că acesta va ajunge într-o familie cu mai multe posibilități. Dar după ce şi-a părăsit copilul, nu a mai avut linişte. Acestea sunt doar câteva dintre mărturisirile mamei bebeluşului de aproape o lună găsit într-un cărucior străin, dintr-un cămin de tip familial din Capitală. Cristina a acceptat să ofere un interviu, în exclusivitate, pentru reporterii de la postul TV Prime, în care va explica motivele pentru care a recurs la gestul necugetat şi durerea sufletească care o chinuie.

„Eu nu doream să-l omor sau să-l arunc la gunoi. Eu voiam să îl las într-un loc sigur”.

Tânăra a povestit despre noaptea în care l-a născut pe fiul său.

„Mă străduiam să reduc sunetul, care îl avea de la durere. Eu îmi dădeam seama că dacă pierd cunoștința asta e gata”.

Cristina s-a destăinuit în fața reporterilor, descriind pas cu pas ziua care ar fi devenit cea mai grea din viața ei.

„Eu m-am stăruit să deconectez toate sentimentele. Eu nu am făcut cu sânge rece.

Pentru toate zilele acestea viața mea nu a fost viață. Din momentul de când l-am lăsat, nu aveam poftă de viață”.

Primii care au găsit-o pe presupusa mamă a bebeluşului abandonat sunt reporterii de la emisiunea Vorbeşte Moldova. La scurt timp, poliția a publicat imagini cu o femeie pe care o suspecta că e mama copilului. După ce tânăra a fost audiată de polițişti aceasta a cerut ajutorul echipei. Femeii i s-a recomandat un psiholog care, timp de patru ore i-a acordat asistența necesară, şi abia după asta ea a recunoscut că este mama băiețelului abandonat. 

„A venit la mine într-o stare destul de avansată de agitație psihomotorie, depresie. Avea o stare de epuizare fizică şi psihică totală. Mi-a zis lucrul acesta că dacă eu aş fi refuzat ajutorul ei următorul pas ar fi că ea recurgea la sinucidere. Riscul era foarte mare ca ea să comită o faptă necugetată”, a povestit psihologul, Zinaida Gribincea.

Psihologul a dezvăluit şi motivul pentru care tânăra mamă şi-a lăsat copilul. Printre acestea se numără şi faptul că mai are acasă încă un copil pe care îl creşte de una singură.

„Ea a făcut gestul acesta: Unu - din cauza că s-a simțit constrânsă de împrejurări şi nu avea posibilități să îşi crească copilul, dar cel mai important motiv pe care la invocat a fost cel că îi era frică de părinți şi cum vor reacționa aceştia, în special mama”, a afirmat psihologul, Zinaida Gribincea.

Medicul care a avut grijă de micuț, după ce a fost abandonat, a vorbit despre starea de sănătatea a copilului. Specialistul spune că dacă bebeluşul ar fi fost găsit mai târziu, totul s-ar fi terminat cu o tragedie.

„Copilul era subalimentat, adică flămând şi puțin, puțin rece extremitățile. Asta e tot ce înseamnă relativ satisfăcător. În general, copilul somatic sănătos cu anumite amprente de neîngrijire nu a avut o îngrijire bună. Copilul corespundea vârstei sale pentru că medicii se orientează după particularitățile anatomo-fiziologice a unui copil. Plus-minus la aşa temperaturi, cred că mai mult de o oră, o oră jumătate avea să fie într-o hipotermie severă”, a informat neonatologul, Nina Bucătaru.