mamaplus

Cutremurător: O femeie însărcinată a murit la numai 33 de ani, fiind infectată cu COVID-19

-
//
09.08.2020

O tânără însărcinată în 25 de săptămâni, care a murit la spital în Alba-Iulia, România, fiind infectată cu coronavirus și fără să aibă alte afecțiuni, se întorsese de curând din Spania, împreună cu fratele și mama ei.

Familia bănuiește că acolo s-ar fi infectat toți. Mama tinerei a fost prima care a avut simptome severe și care în urmă cu 10 zile a murit din cauza virusului. Unchiul ei a povestit că evoluția bolii a fost fulminantă și că în câteva zile starea s-a agravat așa de tare, încât tânăra de 33 de ani nu a mai putut fi salvată.

Totul a început cu tuse și cu o ușoară durere în gât. Femeia ajuns la Alba Iulia după ce a fost internată cinci zile la Târgu Mureș.

„Ea tușea, o durea puțin gâtul. Mama ei, sora mea, era puţin răcită. Sora mea a cerut să fie internată la spital în Târnăveni şi fata a zis - vin şi eu cu tine. Pe fata asta care a murit acum a internat-o, pe sora mea a dus-o la Mureş şi de acolo au trimis-o la Sibiu şi cei de la Sibiu ne-au dat telefon că a murit. Au fost plecaţi în Spania înainte cu o lună de zile. Când s-a dus (femeia gravidă – n.r.) la spital, i-a pus masca şi vorbeam pe Facebook cu ea, în scris", povestește Cornel Velţan, unchiul fetei însărcinate.

Bărbatul a spus că și el a fost cu ele în Spania, dar că nu are niciun simptom. Medicii au afirmat că starea gravidei era foarte gravă în momentul în care a fost transferată la spitalul din Alba-Iulia.

Medicul şef al secţiei de ATI din unitatea sanitară spune că femeia însărcinată nu avea alte afecţiuni în afară de infecţia cu SARS-CoV-2. Ea a ajuns însă la spital în stare foarte gravă, avea bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

„La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus", a declarat la Digi24 Silviu Tuzes, medic şef la secția ATI.

Tânăra care murit mai avea doi copii, o fată şi un băiat.