mamaplus

Copil de 3 ani, rănit grav după ce şi-a prins capul într-un gard

-
//
15.05.2020

Un copil de 3 ani s-a rănit grav în timp ce se juca în curte. Un elicopter SMURD a aterizat în localitate pentru a-l prelua. Cazul a avut loc în orașul Vaslui, România.

Din primele informaţii, copilul şi-a prins capul într-un gard în timp ce se juca, rămânând spânzurat. Părinţii, alertaţi de ceilalţi copii au intervenit imediat. Inexplicabil, în jurul gâtului copilului au găsit şi o sfoară. L-au scos pe micuţ din gard, însă nu au sunat la 112, luând o maşină particulară pentru a-l transporta la centrul de permanenţă din localitate.  În urma lor, vecinii au sunat la 112 pentru a anunţa accidentul şi pentru a solicita o ambulanţă în întâmpinare.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Vaslui, echipajul dirijat la faţa locului au găsit copilul în stop cardio respirator. În urma manevrelor de resuscitare, medicul de la Ambulanţă a reuşit să repornească activitatea cardiacă după aproximativ 5 minute.

Mama a declarat cadrelor medicale că băieţelul ieşise din casă de aproximativ 20 de minute. Ea nu îşi explică condiţiile în care s-a produs accidentul. 

Având în vedere stare gravă a copilului, în sprijin a fost solicitat şi un elicopter SMURD, care urmează a transporta pacientul la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi.