mamaplus

Copiii din nordul țării, antrenați de cei mai buni judocani moldoveni

-
//
05.10.2023

Zeci de copii din zona de nord a Republicii Moldova, îndrăgostiți de judo, s-au bucurat de un antrenament condus de cei mai buni judocani din țară. Denis Vieru și Victor Sterpu au oferit un master-class micuților sportivi.

mamaplus

„În această poziție ne mișcăm spre dreapta. Alergăm! Bravo! Revenim și alergăm”, transmite Tvr Moldova.

Copiii care practică judo în orașul Ocnița și în satul Clocușna au luat parte la o lecție cu profesori de mare clasă, care și-au făcut auzit numele în marile competiţii internaționale. Denis Vieru și Victor Sterpu sunt premiați la diferite turnee de anvergură și au în palmares numeroase medalii de aur. Cei doi sportivi i-au învățat pe micuții judocani cum să execute procedeele lor preferate.

„Nu aveți voie să-l atacați direct. Mai întâi trebuie să-l prindeți și apoi îl doborâți. Bravo!”

Denis Vieru, judocan: „Top trei procedee pe care le prefer sunt: tani-otoshi, taio-toshi și kouchi gari. Ele stau la baza tehnicii mele de luptă și mă reprezintă.”

Victor Sterpu, judocan: „Procedeele mele preferate sunt: kosoto-gake, kouchi-gari și kouchi makikomi. De mic copil le practic. Cu timpul, se dezvoltă simțul și execuți mult mai bine și mai spectaculos procedeul.”

Copiii s-au arătat încântați să se lupte pe tatami cu Denis Vieru și Victor Sterpu. La finalul antrenamentului, au cerut autografe de la sportivii care țintesc medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Ne-au învățat pe noi să executăm procedeele corect și sunt bucuros că au venit alături de noi.”

„Denis Vieru, împreună cu întregul lot, sunt mari idoli pentru mine.”

De la pregătirea copiilor, Denis Vieru și Victor Sterpu au trecut la propriul antrenament. Acum, lotul național de judo se află în România, unde își perfecționează tehnica de luptă pentru Campionatul European. Turneul continental va avea loc în Franța și va începe pe trei noiembrie.