mamaplus

Cinci copii fără supraveghere, găsiți pe teritoriul Rusiei, au fost repatriaţi în Moldova

-
//
24.12.2021

Cinci copii neînsoțiți, identificați pe teritoriul Federației Ruse vor fi repatriați în Republica Moldova. Aceştia vor fi asigurați preponderent cu forme de protecție de tip familial. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii şi Protecției Sociale, vineri, 23 decembrie.

Potrivit sursei citate, acesta nu este un caz singular. Pe parcursul anului 2021 în țara noastră au fost repatriați din Rusia, Polonia şi SUA încă 16 copii. Ei au beneficiat de diverse forme de protecție, „respectând interesul superior al acestora”, precizează Ministerul Muncii.

„Aducem la cunoştință că în perioada aprilie 2007 – 23 decembrie 2021, Ministerul Muncii şi Protecției Sociale a organizat 230 misiuni, în total fiind repatriați 483 copii, dintre care 195 fete şi 288 băieți”, se menționează într-un comunicat al instituției.

Conform legislației naționale, procedura de repatriere a copiilor identificați neînsoțiți peste hotarele Republicii Moldova se realizează în baza notificărilor parvenite de la autoritățile competente din țara de destinație şi sunt realizate cu suportul misiunilor diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova.