mamaplus

Ciclistul accidentat la Stăuceni, condus pe ultimul drum de rude și colegi

-
//
27.02.2023

Valerian Railean, ciclistul minor care a murit în urma accidentului produs în apropiere de Stăuceni, va fi condus astăzi, 27 februarie, pe ultimul drum.

mamaplus

Corpul neînsuflețit al lui Valerian a fost adus aseară la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” de pe strada Cornului din Capitală, transmite Știri.md.

Trupul neînsuflețit al minorului a fost adus la Liceul Teoretic cu Profil Arte "Ion și Doina Aldea-Teodorovici" către orele 09:50, pentru ca profesorii și colegii să-și poată lua rămas-bun de la Valerian.

Totodată, mai mulți sportivi vor parcurge cu bicicletele drumul de la instituția de învățământ până la cimitirul Codru.

”Valerian Railean a fost campionul absolut al Republicii Moldova la categoria sa de vârstă. În urma rezultatelor din ultimul an, Valerian a fost selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023 și urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an. Viața și cariera lui abia începuseră, iar talentul, sportivitatea și capacitatea de a învinge îi promiteau succes și victorie. Moartea lui Valerian este o tragedie. O tragedie pentru familia sa și pentru întreaga Moldova. Întreaga comunitate sportivă și întreaga țară sunt în doliu în aceste zile. Nu trebuie să pierdem sportivi și nu trebuie să pierdem copii din cauza imperfecțiunilor legii, neglijenței și indiferenței”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației de Ciclism din Republica Moldova.