În centrele medicale private a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere. "Sănătatea este prioritară"

În centrele medicale private a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere. "Sănătatea este prioritară"

-
//
09.10.2014

Toamna şi-a intrat în drepturi, iar odată cu răcirea vremii a crescut şi numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute. În aceste condiţii, în centrele medicale private a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Iar din noiembrie procedura va putea fi efectuată și în instituţiile medicale publice.

În centrele medicale private a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere. "Sănătatea este prioritară"

În clinicile private vaccinurile antigripale sînt disponibile încă din luna septembrie. În ultimii ani, tot mai mulți oameni solicită preparatul, chiar dacă trebuie să achite între 150 și 240 de lei.

"Vin adulți, dar vaccinăm și copii de jumătate de an. În fiecare an, tot mai multe persoane solicită vaccinul antigripal. Oamenii înțeleg că atunci cînd sîntem vaccinați suportăm mai ușor sezonul rece și evităm astfel gripa și complicațiile acesteia", a explicat Olga Nosovo, medic pediatru.

Prețul vaccinurilor nu-i sperie pe oameni. Ei spun că sănătatea este prioritară:

"Mă voi vaccina împotriva gripei, chiar dacă costă pînă la 240 de lei, în instituțiile private. Sănătatea contează mai mult".

"Pentru cei care lucrează trebuie să plătească. Nu cred că e o sumă atît de mare. Cred că se fac cheltuieli, care trebuie recuperate".

"Trebuie de jertfit cu ceva, ca să poți trăi. Ar fi de dorit ca vaccinul să fie gratuit pentru toți cetățenii".

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a organizat licitaţia pentru achiziţia serurilor antigripale. În total, vor fi achiziţionate 150 000 de doze de vaccinuri, în valoare de cel mult nouă milioane de lei.

"Pe noi ne interesează calitatea vaccinului și evident, cel mai mic preț. În decursul unei săptămîni vom avea contractul semnat. Ulterior livrarea se va face pe parcursul lunii octombrie iar în noiembrie va începe vaccinarea", a precizat directorul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Mircea Buga.

De vaccinuri gratuite vor beneficia aproape 160 000 de persoane. Este vorba despre copii, gravide, pacienţi cu afecțiuni cronice, personalul medical, asistenți sociali și militari.

Sursa