mamaplus

Cele șase cișmele din capitală au fost repuse în funcțiune. Unde sunt amplasate

-
//
15.06.2022

„Apă-Canal Chişinău” a redeschis cele șase cișmele amplasate în zonele intens tranzitate din capitală: parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei şi parcul „Alunelul”. Cișmelele au fost conservate până acum din cauza stării de urgență declarată în țară, în legătură cu răspândirea și combaterea virusului COVID-19. De rând cu acestea, în preajma parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanență.

Deja de câteva săptămâni, cişmelele activează din plin, demonstrându-şi utilitatea, iar toți locuitorii și oaspeții capitalei, pot consuma gratuit apă de cea mai înaltă calitate, fără a cheltui bani și timp pentru a sta în rând să cumpere apă.

Reprezentanții „Apă-Canal Chişinău” dau asigurări că, odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost respectate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora, pentru a nu permite răspândirea virusurilor.

Cişmelele sunt dotate cu un buton și un sistem de duze foarte fin, prin care se pulverizează apa, răcorind toți doritorii.

În felul acesta, furnizorul de apă îşi propune extinderea asigurării centrului orașului cu apă potabilă de calitate în perioada caniculară, cât şi reducerea numărului cetățenilor sceptici în ceea ce privește calitatea apei de la robinet și, desigur, încurajarea consumului apei din rețeaua publică. Mai mult ca atât, modelul modern de cișmea se încadrează destul de armonios în conceptul architectonic al zonelor de odihnă, amplasarea fiind coordonată cu Primăria capitalei.

Pentru prima oară, cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la rețeaua de apă potabilă și de canalizare, fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere.