mamaplus

Ce se întâmplă acum cu bebelușul abandonat recent la Buiucani și cine va avea grijă de el

-
//
03.02.2020

Bebelușul abandonat acum două săptămâni într-o scară de bloc din sectorul Buiucani al Capitalei a fost transmis administrației publice locale din localitatea de baștină a mamei sale, cazul urmând a fi rezolvat de cei de la protecția copilului din localitate, prin intermediul asistentului social- comunitar.

Șefa interimară a Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău că direcția municipală nu poate să ia atitudine pe acest caz și că bebelușul a fost transmis administrației publice locale din Dondușeni.

„Copilul nu se află la spital. El a fost transmis administrației publice locale din Dondușeni, de unde s-a constatat că este mama acestuia. Ea este din nordul țării. Respectiv, în aceste condiții, direcția municipală nu poate să ia atitudine în aceea ce privește acest copil. Este de responsabilitatea celor din raion și respectiv administrația publică locală, împreună cu cei de la protecția copilului din localitate se vor ocupa de acest caz, prin intermediul asistentului social-comunitar”, a declarat Lucia Caciuc.

Potrivit acesteia, s-a constatat că femeia mai are doi copii. „Probabil a fost o stare de sănătate care a determinat-o să facă acest lucru, dar de asta se va ocupa ancheta. Bănuiesc că acest copil a fost preluat de rude”, a mai spus Caciuc.

Amintim că joi, 23 ianuarie, un bebeluș a fost găsit abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. În căruciorul băiețelului a fost găsit un bilețel cu data, luna și anul nașterii. Mama copilului a declarat polițiștilor că nu își poate explica gestul pe care l-a făcut, motivând că era în stare de afect.

În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de lăsare în primejdie. Femeia riscă amendă până la 27.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la doi ani.