mamaplus

Cazul fetiței de un an, decedată în parcul ”Alunelul”: Cine este bănuitul vizat în dosarul penal

-
//
30.06.2022

Potrivit Procuraturii municipiului Chișinău, un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală.

Amintim că, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, se arată în comunicat.

Potrivit cazului investigat de către procurori, la 14 mai 2022, o fetiță în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău. Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.