mamaplus

Caz șocant în sudul țării. O copilă de 12 ani ar fi rămas gravidă de la propriul frate

-
//
09.06.2024

La doar 12 ani, o copilă din sudul Moldovei a luat prin surprindere toți membrii familiei când s-a confirmat că este însărcinată.

mamaplus

Mama fetei povestește în cadrul emisiunii Life Moldova că a aflat despre sarcina fiicei când era deja în a șaptea lună, scrie www.stiri.md. Femeia este și ea însărcinată, doar că în a patra lună.

Adolescenta a crescut într-o familie cu nouă copii, ea fiind unica fată la părinți. De mică a fost îngrijită, nefiind pusă la muncă grea, zic părinții.

Tatăl fetei alături de cei doi frați mai mari, unul de 17 ani și altul de 16 ani, întotdeauna sunt plecați la muncă prin sat. Aceștia muncesc ocazional la diferite lucrări de construcție, de curățare a fântânilor sau prin grădină. Frații mai mici îndeplinesc lucrul casnic alături de mama lor. Fetei însă nu-i rămâne decât să învețe și să mai îngrijească uneori de frații cei mai mici.

Mama copilei bănuiește că fiica sa s-a pomenit într-o astfel de situație din cauza unei prietene. 

Ea spune că fiica sa, în ultima perioadă, se schimbase foarte mult, atât la comportament, cât și din punct de vedere fizic. Copila se îngrășase fără vreun motiv. Fiind speriată de toate aceste schimbări, mama ei s-a adresat medicilor, însă de fiecare dată era asigurată că totul decurge corespunzător.

„Eu mă duceam la spital și întrebam, dar medicii îmi spuneau că așa e normal la fete. Nimeni nu a observat nimic”, povestește femeia.

Însă ea s-a liniștit doar pentru un timp, ca apoi să apară alte suspiciuni care au determinat-o să meargă din nou la medic. Bănuielile au fost provocate de întrebările amănunțite despre cum decurge sarcina la femei.

„Venea întotdeauna cu prietena sa și întreba cum se mișcă copilul, ce dureri are femeia”, povestește mama fetei.

Un alt motiv de spaimă a fost și absența ciclului menstrual. Însă medicilor nu li s-a părut straniu nici acest lucru.

„Ei spuneau că așa e normal la fete de 12 ani”, spune femeia.

De această dată, ea a cerut o programare la ultrasonografie la medicii din raion. Acest control a adeverit bănuielile mamei. Fiica s-a este însărcinată în a șaptea lună.

La cele auzite, femeia a căzut fără cunoștință de două ori. 

„Am căzut chiar în cabinet la doctor”, mărturisește mama adolescentei.

Din cauza veștii, femeia a pierdut copilul încă nenăscut, o tragedie pentru familie. Apoi, părinții copilei au încercat să afle cine este tatăl pruncului, însă timp de un an ea nu a spus nimic. Abia după ce autoritățile au aflat despre cazul fetei și au luat-o la Centrul de plasament, tânăra mamă a declarat că tații viitorului copil sunt chiar frații săi.

În luna aprilie 2023, fata de doar 12 ani a devenit mama unui băiețel.

Ea nu a revenit acasă, dar a rămas la Centrul de plasament. La jumătate de an după nașterea copilului, părinții fetei au aflat că fiica lor își acuză frații mai mari de viol.

Părinții se opun acestor acuzații și fac tot posibilul pentru a afla adevărul real.

„Ea spune că frații au luat-o când ea dormea, dar eu nu cred, aveam să aud. Copiii plâng noaptea și deseori mă trezesc”, explică femeia.

Angajaților Centrului de plasament copila le-a spus că a fost violată de nenumărate ori încă de la vârsta de opt ani.

Mama sa monitorizează situația fetei încă de mică fiind, însă medicii nu au observat nimic straniu.

„Ea avea opt ani când am început să merg cu ea la spital. Ea se înroșea întotdeauna și mergeam cu ea la spital”, spune femeia.

Cei doi părinți spun, în apărarea fiilor lor, că tatăl nepotului lor ar fi un cunoscut din sat, care a trăit la ei cu câțiva ani în urmă. Pe un stadion din sat, mai mulți oameni au fost martori la „laudele băiatului” precum că ar fi întreținut relații sexuale cu fiica lor.

„El a trăit la noi cu câțiva ani în urmă”, spune tatăl fetei.

Potrivit tatălui, acest băiat o petrecea acasă după școală, iar când a aflat că copila este însărcinată, el a fugit din sat.

De fapt, fata neagă că ar fi vorba despre un alt băiat, ceea ce îi face pe părinți să bănuiască că fiica lor a născocit totul fiindcă ar putea fi șantajată de către acel cunoscut.

„Eu cred că a amenințat-o că se va întâmpla ceva cu familia. Nu cred să fie vina ei. Din vorbele oamenilor din sat știu că acel băiat s-a agățat și de alte fete”, spune tatăl.

Pentru a demonstra nevinovăția fiilor lor, părinții și-au trimis copiii la doctori pentru a-i verifica.

„Eu nu am făcut nimic”, spune fratele adolescentei.

Frații au rămas șocați de acuzațiile surorii lor. Ambii susțin că niciodată nu au avut relații sexuale, nici cu sora lor, nici cu alte fete. Mai mult decât atât, din cauza fetei, fratele mai mare a renunțat la învățătură.

„Eu voiam să devin sudor. Dar din cauza acestei situații am rămas acasă”, povestește fratele ei.

Părinții își iubesc fiica, dar aceasta le-a produs o mare traumă. Ei ar putea să o ierte și să aibă grijă și de nepot acum, doar cu condiția că va spune adevărul.

„Când trec prin grădină, pe lângă mormântul copilului, de fiecare dată încep a plânge”, mărturisește femeia.

Tinerei mame i-a fost stabilită o ședință cu un psiholog. Potrivit specialistului, starea emoțională a fetei este destul de dificilă. Adolescenta afirmă că tot ce a povestit despre frații săi este adevărat. Psihologul spune că, pe de o parte, tânăra mamă își protejează frații, dat în același timp vrea ca cei din jur să înțeleagă că ea, de fapt, nu minte. Reportajul video poate fi vizionat aici.