mamaplus

Batonașe proteice, retrase din vânzare. Produsul prezintă pericol pentru persoanele alergice

-
//
28.06.2022

Herbalife Nutrition inițiază o rechemare voluntară a produsului după ce a constatat că o cantitate mică de „Batoane proteice cu aromă de lămâie” au fost marcate incorect ca „Batoane proteice cu aromă de vanilie și migdale.”

Batoanele proteice cu aromă de lămâie conțin ouă în lista de ingrediente. Deoarece Batoanele cu aromă de vanilie și migdale nu conțin acest ingredient, pe cutiile și ambalajele din folie nu este indicat în lista de ingrediente „ouă” și nici informaţia privind prezenţa posibilă şi neintenţionată a acestora.

Prin urmare, Herbalife Nutrition a decis rechemarea produselor cu numărul de lot menționat mai jos, deoarece unele persoane care sunt alergice la ouă pot prezenta riscuri pentru sănătate, având o reacție alergică la consumul acestui produs.

Operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și rechemarea de la consumatori și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.