mamaplus

Bălțiul rămâne fără tabere de vară pentru copii. Care e cauza principală

-
//
30.05.2023

Copiii din Bălți rămân fără tabere de vară și în acest an. Tabăra „Olimpieț” rămâne și în 2023 închisă, iar asta pentru că nu întrunește condițiile necesare pentru cazarea copiilor, iar tabăra „Dumbrava Albă” găzduiește în prezent refugiații ucraineni. Renovarea taberei „Olimpieț” ar costa bugetul local câteva milioane de lei.

mamaplus

„Deocamdată rămâne închisă. Potrivit primarului de Bălți, Nicolai Grigorișin, tabăra va fi modernizată, vor fi construite căsuțe noi, o cantină și baie cu dușuri. Sperăm că tabăra va fi redeschisă cât mai curând”, a declarat Serghei Gariuc, directorul taberei pentru copii „Olimpieț”, transmite nordnews.md.

Se pare că autoritățile au găsit o soluție pentru a organiza vacanța copiilor. Mai exact, din bugetul primăriei vor fi procurate 230 de foi de odihnă în taberele din țară, informează responsabilii.

Și copiii din Glodeni au rămas fără ultima tabără din raion. Baza de odihnă „Andrieș” din satul Hîjdieni se află într-o stare deplorabilă. Pentru amenajarea taberei este nevoie de aproape cinci milioane de lei, bani de care autoritățile raionale nu dispun. Tabăra „Andrieș” a fost construită în anul 1983. Într-un sezon, aici își petreceau vacanța de vară aproape 1500 de copii. Alte tabere de odihnă din raion au fost făcute una cu pământul.