mamaplus

Baia din secția cu copii prematuri a Spitalului Municipal nr. 1 a fost reparată

-
//
30.07.2020

Cabine de duș performante și lavoar funcțional. În așa stare era baia din secția unde sunt îngrijiți copiii născuți înainte de termen, a Spitalului Municipal nr. 1. Mamele care abia își revineau după intervenții chirurgicale foloseau o baie veche și fără condiții. Oamenii impresionați de poveștile lor au donat bani pe o platformă online. În total, s-au acumulat peste 3000 de euro, cifră care a depășit cu mult așteptările organizatorilor.

Acolo unde acum o lună se afla o cadă veche și ruginită, acum sunt două cabine de duș performante și dotate cu apă fierbinte. Și lavoarul în sfârșit a devenit funcțional, iar deasupra lui a apărut o oglindă mare.

mamaplus

Mamele din secție spun că au început să facă duș nu doar din nevoie, dar și din plăcere. Dacă înainte petreceau cinci minute în baie, acum nu mai țin cont de timp.

Pe lângă oamenii care au donat bani pe o platformă online, s-au sensibilizat și mai multe companii de construcții, care s-au implicat în procesul de modernizare a camerei de baie.

O rețea de magazine a donat 22 de mii de lei, pentru procurarea materialelor necesare pentru reparație. În total, inițiatorii campaniei au reușit să colecteze peste 60 de mii de lei online, din care 45 de mii au fost cheltuiți pentru reparația băii. Din banii rămași, organizatorii planifică să procure un fotoliu confortabil pentru secția de reanimare, pentru ca mamele să poată sta alături de copii.