mamaplus

Angajații unei grădinițe din Căușeni acuză șefa interimară de cumătrism

-
//
03.05.2022

Angajații unei grădinițe din orașul Căușeni acuză șefa interimară a instituției de cumătrism și depășirea atribuțiilor de serviciu. Este vorba de câțiva lucrători de la grădinița numărul 7 din Căușeni care afirmă că, în ultimul an și jumătate de când conducerea instituției are un șef interimar, majoritatea lucrătorilor sunt presați, iar în cazul în care nu sunt de acord cu deciziile administrației, aceștia sunt amenințați cu întreruperea contractului individual de muncă, transmite Studio L. 

Interimatul funcției de director are loc din vara anului 2020, iar din decembrie același an, Primăria nu poate întări un director în bază de concurs, asta după ce rezultatele concursului sunt contestate de participanți.

După ce de aproape doi ani grădinița este condusă de o șefă interimară, mai mulți angajați spun că sunt zilnic presați, iar cei luați la lucru sunt rudele șefei sau cunoscuți de-ai săi. Aurelia Dascăl din Căușeni, în vârstă de 30 de ani, a îmbrățișat profesia de educator. Femeia afirmă că a urcat aproape toate treptele pedagogiei preșcolare și chiar a făcut un masterat în domeniu. 

Acum câțiva ani s-a angajat la grădinița numărul 7. În iunie anul trecut, instituția și-a schimbat managerul, iar în septembrie femeia a vrut să depună cererea pentru gradul didactic. Aceasta susține că noua directoare ar fi împiedicat-o să facă acest lucru, iar cumătrismul care are loc în grădiniță nu mai poate fi suportat. Sub presiunea directoarei ar fi căzut și o altă angajată, care susține că a fost transferată din funcția de ajutor de educator în cea de paznic. 

Nemulțumirile față de directoarea interimară pare să curgă șiroaie în această grădiniță din Căușeni. Despre această situație au fost sesizate și Primăria, și Direcția educație, doar că fără folos. Concursul pentru ocuparea funcției de manager al grădiniței se desfășoară din iulie anul trecut, iar de aproape un an grădinița are un șef interimar. Directoarea grădiniței spune că acolo unde sunt cerințe există și nemulțumiri. 

Ea afirmă că nu a angajat nicio rudă în instituție, afirmând totodată că nu poate încălca fișele de post ale angajaților. Colaboratorii Primăriei Căușeni spun că de aproape doi ani nu pot întări un director în această grădiniță și asta pentru că rezultatele concursurilor pentru ocuparea funcției de manager se contestă a doua zi după luarea vreunei decizii. Concursul pentru ocuparea funcției de manager a fost anunțat încă în decembrie 2020, iar de atunci ar fi fost contestat de trei ori. 

Cert este că o parte din colaboratori solicită implicarea organelor competente pentru a face lămurire în situația creată în cadrul instituției preșcolare.