mamaplus

”Am aruncat copilul pe balcon": Clipe de coșmar pentru zeci de copii aflați într-o tabără din România

-
//
03.08.2022

Tabăra de vară s-a transformat într-un coșmar pentru zeci de copii și însoțitorii lor după ce pensiunea în care erau cazați a fost cuprinsă de flăcări, într-o localitate din județul Vâlcea, România. Treziți în toiul nopții de fumul înecăcios, copiii au rămas blocați pe balcoane până la sosirea pompierilor. Au ajuns apoi la spital, cu atacuri de panică și intoxicați cu monoxid de carbon. 

Alarma s-a dat în miez de noapte. 52 de persoane erau cazate în pensiune: printre ei, 41 de copii. S-au trezit din somn sufocându-se. Au încercat să fugă din camere, dar scările erau deja învăluite în fum negru.

"Am aruncat copilul pe balcon, norocul meu a fost că veniseră deja nişte polițişti şi practic l-am aruncat către ei. Este zgâriat săracul şi pe picior, după care am încălecat şi eu balustrada şi m-am aruncat în gol", spune Ana Maria Orășanu, turistă.

Un polițist şi un jandarm din Brezoi au fost primii care au ajuns la incendiu. Au găsit scene teribile.

”După strigăte, ne orientam dupa strigăte. Ajutor, vă rog salvați-mi copiii şi țipete de copii. M-am poziționat la baza clădirii şi i-am cerut să-mi arunce copilul. Doamna a spus: o să-l arunc, vă rog prindeți-mi copilul. I-am spus să fie atentă la balustradă şi în momentul în care i-a dat drumul la copil, am prins copilul în brațe.”, Nicolae Albulescu, agent-șef principal.

16 copii si unul dintre profesorii însoțitori au ajuns la spital. Focul a pornit din camera centralei, spun pompierii. Iar de vină ar fi fost supraîncălzirea instalației electrice.

Specialiştii vor să afle acum dacă au fost făcute improvizații. Polițiștii vâlceni au deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.