mamaplus

Ai jucării cu care copilul tău nu se mai joacă? Donează-le celor care au cea mai mare nevoie de ele

-
//
05.08.2022

Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii este unica instituție din Republica Moldova care prestează servicii de realbilitare medico-socială pentru copiii de toate vârstele. Anual, circa 2400 de copii cu tulburări din spectrul autist sau cu dizabilități înăscute pășesc pragul acestui centru pentru a beneficia de ajutor specializat. Reabilitarea lor presupune nu doar proceduri medicale, dar și terapie prin joc. Cu părere de rău, instituția nu dispune de surse financiare pentru a achiziționa jucării de dezvoltare pentru copii și a apelat la ajutorul oamenilor de bună credință.

”Reabilitarea copiilor presupune nu doar proceduri medicale, dar și ocupații psiho-pedagogice speciale. Psiholog, psihoterapeut, psihopedagog, logoped – toate aceste profesii presupun ocupații individuale și de grup cu copiii, care necesită jucării. Cea mai bună modalitate de a învăța copilul este prin joc.

Jucăriile sunt foarte costisitoare și nu dispunem de bugetul necesar. Jucăriile se mai strică, iar tot ce mai era, s-a deteriorat. Numărul de copii care necesită activități este în permanentă creștere și de aceea, vă îndemnăm, dragi părinți, nu arucați jucăriile cu care nu se mai joacă copiii Dvs.. Donați-le Centrului nostru și noi le vom utiliza pentru activități.”, susține directoarea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii, Ecaterina Gîncotă.

Cum puteți să faceți donația

Important: Nu aduceți jucării de pluș! Copiii din cadrul acestui centru au nevoie de jucării de dezvoltare: lego, constructore, potrivirea culorilor și formelor, jucării din lemn, jucării muzicale, puzzle, etc. Jucăriile pot fi pentru copiii de toate vârstele – 0-18 ani.

Donațiile pot fi aduse la adresa: Chișinău, str. Grenoble, 147.
Program de lucru: de luni până vineri, de la 8:00 – 18:00 și sâmbătă de la 8:00 – 13:00.

mamaplus
mamaplus
mamaplus