mamaplus

În această săptămână se anunţă până la 22 grade de căldură

-
//
09.03.2020

Săptămâna care a început va fi caracterizată de temperaturi până la 22 de grade Celsius, vreme însorită, fără precipitaţii, transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS)

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile se aşteaptă o încălzire treptată a vremii, astfel încât vineri, 13 martie, mercurul termometrelor ar putea ajunge până la 22 grade Celsius. Noaptea, valorile termice se vor încadra între 4-9 grade de căldură.

În mare parte a perioadei de referinţă, se aşteaptă cer variabil, cu soare, fără precipitaţii. Ploi slabe, de scurtă durată, se prevăd pe alocuri în sudul şi nordul ţării.

De asemenea, în unele zone ale ţării, până pe 14 martie rămâne în vigoare Codul galben de secetă hidrologică. Conform hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, și râurile mici din centrul și sudul țării se atestă secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.