mamaplus

Accesul părinților în grădinițele din capitală este interzis

-
//
19.01.2022

Accesul părinților pe teritoriul, dar și în spațiul interior al grădiniței este în continuare interzis. Astfel, în instituțiile de educație timpurie vor intra doar copiii și personalul angajat, după ce le va fi măsurată temperatura corporală. Atenționarea repetată a fost semnată de șeful adjunct al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi și expediată în adresa angajaților din instituțiile municipale de învățământ general.

Autoritățile municipale susțin că situația epidemiologică a devenit alarmantă în municipiul Chișinău, iar noua tulpină Omicron se răspândește în ritm alert, afectând inclusiv copii.

Dispoziția a fost emisă marți, 18 ianuarie curent, în adresa angajaților Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, șefilor DETS din sectoare, contabilității centralizate a DGETS și conducătorilor instituțiilor municipale de învățământ general.

Astfel, potrivit dispoziției, accesul părinților sau însoțitorilor copiilor pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie va fi în continuare restricționat. Vor intra doar copiii și angajații instituțiilor doar după efectuarea filtrului de dimineață, prin verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,0 de grade. Accesul părinților va rămâne restricționat pe toată perioada cât persistă pericolul infectării cu Covid-19, menționează funcționarii de la Primărie.

Tot în document se arată că elevii și profesorii trebuie să poarte la ore, în continuare, măști de protecție și să respecte regulile de igienă a mâinilor și regulile de igienă respiratorie.

mamaplus