Gerber Nestle

Знания

5137

Astazi este marcata Ziua internațională a moașelor!

La 5 mai este marcată Ziua internațională a moașelor care este aniversată anual încă din 1991, în peste 50 țări ale lumii.

Profesia de moașă este autonomă și este caracterizată de către istorici ca o profesie cu un rol social important, indiferent de cultură sau timp, foarte respectată, avându-și rădăcinile încă din vremuri străvechi. Moașele sunt o veriga importanta în tot procesul nașterii fiziologice și al alăptării, ele sunt persoanele care cel mai mult timp se află cu femeia în naștere, totodată  sunt psihologul principal, persoana de încredere.

“ Ziua de 5 mai are o semnificație specială pentru instituția noastră, fiind un motiv în plus pentru a recunoaște meritele moașelor și pentru a ne exprima aprecierea pentru munca acestora, dar și pentru contribuția acestei profesii la schimbarea familiilor, comunităților și întregii omeniri prin salvarea vieților mamelor și copiilor. Vă felicităm pentru munca depusă, pentru implicare și devotament, cât și pentru profesionalismul cu care zi de zi aduceți un plus de valoare nobilei profesii de moașă “ reiterează directorul Spitalului Clinic Municipal Nr.1 Iurie Dondiuc.

Chiar de draga dimineata dl. Iurie Dondiuc, a tinut sa felicite toate moasele Spitalului Clinic Municipal Nr.1 si sa le ureze personal succese in activitatea lor de zi cu zi.

În Republica Moldova la moment activează 790 de moașe, numărul lor este în permanentă scădere, în IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 muncesc 87 de moașe.

Рассказать друзьям
Обсуждение