Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene – Vîșivanka

Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene – Vîșivanka

-
//
17.05.2018

Astăzi este Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, iar în Scuarul Catedralei, la ora 14.00, se va organiza un eveniment. Comunitatea Femeilor Ucrainene din Republica Moldova (CFUM) și Asociația Tineretului Ucrainean ”Zlagoda” te invită la serbarea “Zilei Internaționale a Cămășii Ucrainene”, a IV-a ediție în Moldova, care are drept scop promovarea valorilor culturale ale ucrainenilor etnici, cetățeni ai Republicii Moldova, precum și consolidarea societății noastre și armonizarea relațiilor dintre reprezentanții diferitelor etnii, care își doresc un viitor european și se implică în dezvoltarea statului nostru.

Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene – Vîșivanka

De asemenea, organizatorii doresc să aducă aportul la educarea tinerilor și formarea sentimentului de mândrie, important pentru identificarea personală, dar și pentru identificarea cu patria noastră, Republica Moldova. 

Evenimentul va reuni persoane din diferite localități, înveșmântați în cămăși ucrainene. În cadrul evenimentului vor fi lansate baloane în culorile steagului Republicii Moldova.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanții Parlamentului Republicii  Moldova, Biroului Relații Interetnice, corpului diplomatic și societății civile.