mamaplus

Zece nou-născuți din Timișoara sunt infectați cu COVID-19, în timp ce mamele lor sunt sănătoase

-
//
07.04.2020

Zece bebeluși care s-au născut la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara sunt infectați cu COVID-19, în timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din România, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți în data de 1 aprilie curent. Testele au fost prelucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

Nouă mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor, anunță Grupul pentru Comunicare Strategică.

Luni după-amiază, ministrul sănătății a semnat ordine de înlocuire din funcţie a mai multor directori de DSP, între care și cel din Timiş, care este schimbat pentru a doua oară în două luni.