ZECE melodii preferate de mămici. Tu ce asculți?

ZECE melodii preferate de mămici. Tu ce asculți?

-
//
16.05.2017

Muzica e o parte importantă din viața noastră. Ea ne ajută să ne exteriorizăm sentimentele, să ne cunoaștem sau pur și simplu să ne simțim bine. 

ZECE melodii preferate de mămici. Tu ce asculți?

Fiecare dintre noi are un cântec preferat, pe care îl ascultă când se simte trist, care îi amintește de o persoană dragă sau care îl introduce instantaneu în cea mai energică dispoziție.

Potrivit specialiștilor, sunetele au asupra noastră o putere de care, de multe ori, nici nu suntem conștienți. Terapeuții, dar și psihologii au utilizat această artă fie pentru a descoperi anumite detalii despre felul în care gândește și se dezvoltă omul, fie cu scop terapeutic.

Știai că... Mult timp practicată de om, apoi în mare măsură uitată, azi redescoperită, dar niciodată dispărută, terapia prin muzică a devenit un captivant subiect de studiu în domeniul sănătății minții şi a corpului, fiind investigată cu mijloace tehnologice performante, în speranța deslușirii felului misterios în care muzica acționează asupra noastră.

Ce spune despre tine muzica pe care o asculți?

Un studiu extrem de interesant desfășurat de scoțieni a scos în evidentă relația dintre gusturile muzicale şi personalitate. De multe ori ne definim prin muzica pe care o ascultăm, la fel cum hainele ne reflectă personalitatea.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care ascultă muzică pop sunt oneşti, dar lipsiţi de creativitate, fanii rapului au foarte multă încredere în ei, cei care preferă heavy metal sunt paşnici, dar nu au încredere în ei, fanii genului indie sunt introvertiţi şi cam leneşi, iar cei care ascultă jazz şi muzică clasică sunt foarte inteligenţi şi au multă încredere în forţele proprii.

Efectele muzicii asupra copiilor

Este demonstrat faptul că muzica are o influență pozitivă asupra dezvoltării cognitive a copiilor, a memoriei și a relaționării acestora cu alte persoane de vârsta lor și nu numai. Specialiştii recomandă expunerea copilul la diverse tipuri de muzică, chiar și atuni când se află în burtica mamei,  pentru a-şi dezvolta simţul ritmic şi pentru a înţelege mai bine muzica. 

Dacă erai curioasă care sunt preferințele de moment ale viitoarelor și actualelor mămici de la noi, mai jos vom trece în revistă cele mai îndrăgite melodii, potrivit unei postări de pe grupul Ask a Mom.

Smiley- de unde vii la ora asta 

Irina Rimes - Ce s-a intamplat cu noi https://www.youtube.com/watch?v=xcz9vKDjbIc

Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee 

Darren Hayes – Insatiable 

Carlas Dreams – Imperfect 

Delia & Macanache - Ramai cu bine 

Armin van Buuren & Garibay - I Need You 

Грибы - Тает Лёд 

Kygo & Selena Gomez - It Ain't Me 

ESTRADARADA - Вите Надо Выйти 

Din câte ați observat preferințele mămicilor sunt diverse, de la rock, house, chill, până la clasică, totuși muzica pop ocupă prima poziție în top. 

Sursa: Mamaplus.MD