mamaplus

Voluntarii din Germania vor împărți daruri pentru mii de copii din Republica Moldova

-
//
03.12.2019

Feeria sărbătorilor de iarnă îşi face simțită prezența. Un grup de 70 de tineri din Germania a venit cu şase tiruri încărcate cu daruri pentru copiii din Republica Moldova.

Aceştia au pornit deja prin țară şi urmează să împartă peste 30 de mii de cadouri. Primele daruri au ajuns la copiii de la gimnaziul din Dănceni, raionul Ialoveni.

„Este un proiect la nivel de Uniunea Europeană. Colegii şi prietenii noştri din Germania, împreună cu copii de acolo, pregătesc aceste daruri. Deci, fiecare copil de acolo pregăteşte câte un dar pentru echivalentul vârstei lui şi deja dacă este băiat sau fată. Este vorba despre jucării, rechizite, haine sau produse de igienă", a spus coordonatorul de proiect din Moldova, Ion Crudu.

Voluntarii din Germania vor merge şi vor împărți personal darurile.

„Am început să facem acte de caritate acum 19 ani, cu două mii de pachete. Astăzi, după 19 ani, aducem zâmbete pe fețele a 173 de mii de copii din această țară. Cei care ne văd şi care au un post de muncă cu un salariu decent sacrifică o săptămână din vacanță şi aduc zâmbete pe fețele copiilor din această țară. Asta este cel mai frumos, să aduci cadouri din partea unor copii pentru alți copii", a spus coordonatorul de proiect din Germania, Andrew Fordyce.

Timp de trei zile, voluntarii vor reuşi să împartă daruri pentru copiii din 25 de raioane. Caravana din Germania vine în țara noastră pentru al nouălea an consecutiv.