Vezi cum s-a desfășurat primul atelier de nutriție pentru părinți

Vezi cum s-a desfășurat primul atelier de nutriție pentru părinți

-
//
18.07.2017

Alimentația corectă a copiilor începe de acasă! Iată de ce Grupul Părinților Solidari, împreună cu expertul în alimentație sănătoasă, Lucia Gavriliță, au organizat primul atelier de nutriție pentru părinții care sunt îngrijorați de felul în care sunt hrăniți copiii lor în grădinițe și scoli. În cadrul evenimentului, zeci de mămici și tătici au aflat ce alimente să le ofere micuților, ca să completeze neajunsurile alimentației din instituțiile de învățământ.

Vezi cum s-a desfășurat primul atelier de nutriție pentru părinți

”Eu mă strădui acasă să-i completez copilului neajunsurile de elemente nutritive, fructe, legume, proteine, dar nu știu dacă o fac corect. Și aceasta a fost întrebarea mea personală: cum trebuie să alimentez copilul acasă ca să neutralizez la maxim alimentația din grădinițe: excesul de carbohidrați, lipsa de alimente proaspete, excesul de zahăr și din acest motiv, văzând că autoritățile nu se grăbesc să întreprindă ceva, ne-am apucat noi, părinții, să organizăm în premieră acest atelier”, a declarat fondatoarea Grupului Părinților Solidari, Ala Revenco.

Pentru a educa copilul să mănânce corect trebuie să-i punem pe masă alimente care sunt bogate în nutrienți.

”Astăzi putem să le oferim copiilor două mese pe zi: masa de dimineată și masa de seară. Două mese complete, încărcate de nutrienți și enzime, aici mă refer la alimentația crudă, în stare naturală. De exemplu, semințele germinate sunt tonifiante, energizează și vin cu o multitudine de nutrienți pentru dezvoltarea copilului. Mamicile trebuie să caute alimente ecologice, cât mai naturale”, a spus fondatoarei comunității Sănătate`nverdeviu, Lucia Gavriliță.

Vezi cum s-a desfășurat primul atelier de nutriție pentru părinți

Expertul în alimentație sănătoasă a mai împărtășit câteva tehnici de procesare și curățare a produselor de la piața și a oferit câteva stafuri privind înlocuirea laptelui din comerț, care conține foarte mulți hormoni, cu alte 20 de tipuri de lapte, preparate în condiții de casă din diferite semnițe oleaginoase.  

Totodată, Lucia Gavrilița a venit cu unele exemple de super meniuri pentru cei mici.

Vezi cum s-a desfășurat primul atelier de nutriție pentru părinți

Părinții care au participat la acest atelier de nutriție au rămas impresionați de informația prețioasă pe care au aflat-o.

”Noi avem pretenții față de grădinițe, dar trebuie să vedem și acasă ce facem. Deși ne strădium să oferim copiilor mai puține grăsimi, nu putem să zicem că avem acasă un mod de alimentație corect, iar acest atelier de nutriție chiar e binevenit”, a menționat o mămică.

Pe viitor, organizatorii planifică să desfășoare astfel de ateliere de nutriție în grădinițele și școlile din țară.

Sursa: Mamaplus.MD