Veste bună pentru fetiţa abandonată la Piața Centrală! O familie de italieni vor să o adopte

Veste bună pentru fetiţa abandonată la Piața Centrală! O familie de italieni vor să o adopte

-
//
18.07.2017

Povestea Polinei, micuța găsită singură lângă Piața Centrală, a emoționat și o familie din Italia. Aceștia spun că au aflat despre cazul fetiței dintr-un reportaj difuzat de TV8, iar acum cei doi soți vor să o adopte. Procedura este destul de complexă și anevoioasă, o recunosc până și autoritățile de la noi. Între timp, micuța se află la centrul de Plasament unde este vizitată de asistenții parentali pentru a o putea integra, ulterior, în familia lor, scrie tv8.md.

Veste bună pentru fetiţa abandonată la Piața Centrală! O familie de italieni vor să o adopte

Ester și Luciano Vecchio încearcă să adopte un copil încă din 2002, atunci când au înțeles că nu vor putea să-l aibă pe al lor.

„Ne-am dorit mereu o familie numeroasă, dar cum destinul își parcurge drumul său, soarta nu ne-a înzestrat cu fericirea de a avea un copil”, au menționat Ester și Luciano.

Despre Polina, fetița găsită de una singură lângă Piața Centrală, italienii au aflat de la o moldoveancă stabilită în Milano. Cazul i-a emoționat extrem de mult, astfel că Ester și Luciano au decis s-o adopte pe micuță. Aceștia ne-au spus că sunt gata să vină în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile de aici, dar și pentru a o cunoaște mai bine pe fetiță.

„Svetlana ne-a vorbit despre Polina, deoarece noi nu vorbim limba română, și ea ne-a povestit istoria tristă a acestei fetițe. În momentul când am privit video ne-a emoționat enorm de mult această istorie”, susține Ester.

Procedura de adopție durează și este destul de complexă, spun responsabilii de la ministerul Muncii și Asistenței Sociale. Între timp, micuța Polina se află în continuare la centrul de Plasament unde este vizitată de asistenții parentali până când fetița se va obișnui cu ei. Ulterior, ea ar putea să plece în familia acestora.

„Când se va deprinde copilul cu doamna respectivă, va pleca în familia ei”, a spus Maria Jechiu, manager.

Polina a fost găsită singură în preajma pieții centrale acum o lună și jumătate, iar peste câteva zile oamenii legii au dat și de mama ei. Deși a declarat atunci că își iubește copilul, femeia a evitat să-și ia fetița înapoi sau măcar să o viziteze. Potrivit poliției, mama Polinei, în vârstă de 26 de ani, nu are un loc permanent de trai și ar fi consumatoare de alcool. În prezent aceasta este însărcinată. Tatăl fetiței este un cetățean rus.

Sursa: tv8.md