mamaplus

Unii părinți ar putea fi remunerați chiar dacă nu merg la serviciu, ci stau acasă cu copiii

-
//
12.03.2020

Părinții care activează în mediul public și este nevoit să stea acasă cu copiii din anumite motive ar putea o indemnizație egală cu salariul stabilit pentru zilele de muncă. O inițiativă în acest sens a fost propusă de către doi deputați din Parlamentul de la Chișinău, în contextul în care, începând cu data de 11 martie, instituțiile de învățământ și-au sistat activitatea pentru combaterea coronavirusului.

Autorii proiectului de lege propun completarea Codului muncii astfel încât acesta să prevadă ca unuia dintre părinți să-i fie acordate zile libere în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile sau al altor situații extreme ce duc la suspendarea procesului educațional.

Astfel, părintele care are un copil cu vârsta sub 12 ani sau un copil cu dizabilități care este înregistrat într-o unitate de învățământ vor putea solicita să le fie plătite zilele libere pentru perioada în care au îngrijit de copii.

Deputați propun ca părinții să beneficieze de indemnizații începând din 11 martie, de când a fost suspendat procesul de învățământ pentru combaterea virusului COVID-19.