Unele şcoli din ţară nu sînt pregătite pentru a primi elevii la ore

Unele şcoli din ţară nu sînt pregătite pentru a primi elevii la ore

-
//
29.08.2016

Au mai rămas patru zile pînă la începutul anului şcolar, însă mai multe instituţii preuniversitare din ţară nu sunt pregătite pentru a primi elevii la ore.

Unele şcoli din ţară nu sînt pregătite pentru a primi elevii la ore

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, în mai multe gimnazii şi licee lipsesc, până în prezent, cabinetele medicale, iar unele clădiri nici nu sunt conectate la reţeaua de canalizare.

Datele Centrului Naţional de Sănătate Publică arată că aproape fiecare a zecea şcoală din ţară nu este conectată la apeduct şi la sistem de canalizare. În acelaşi timp, de cantine nu dispun aproximativ trei la sută dintre instituţii. Pe de altă parte, asigurarea cu mobilierul necesar, la fel, reprezintă o problemă pentru şcolile noastre.

În ultimii trei ani, fiecare al doilea elev a stat incorect în bănci din cauza mobilierului care nu corespunde normelor medicale. De asemenea, aproximativ 15 la sută dintre instituţiile preuniversitare din ţară nu dispun de cabinete medicale. Sălile de sport funcţionează în doar 83 la sută dintre şcoli, iar duşurile - în doar fiecare a cincea instituţie.

Specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică îndeamnă autorităţile să înlăture aceste probleme pentru a nu afecta procesul de studii.

Sursa: www.publika.md