mamaplus

Una din patru femei se întorc la muncă în mai puțin de 10 zile după naștere

-
//
05.12.2019

Subiectul concediului de maternitate este unul care generează dezbateri aprinse în Statele Unite cu mai puțin de un an rămas până la alegerile prezidențiale. În Statele Unite nu există nicio lege care să stipuleze un concediu de maternitate minim garantat de stat

Astfel, companiile mici nu au niciun fel de obligațiuni la acest capitol, în timp ce firmele mari care trec și de 1.000 de angajați sunt obligate să ofere 12 săptămâni de concediu de maternitate din cont propriu. Desigur, cei care devin părinți au obținuea de a stat acasă până la 3 luni, dar fără plată, ceea ce este foarte dificil pentru tinerele familii la început de drum.

Una din patru femei se întorc la muncă în mai puțin de 10 zile după naștere, dar după mulți ani lipsiți de orice măsură, o reformă privind concediul de maternitate capătă din ce în ce mai multă atenție politică.

Statele Unite este una din cele doar trei țări la nivel mondial care nu are implementat concediul de maternitate plătit. Celelalte două sunt Insulele Marshall și Papua Noua Guinee. Dintre țările puternic dezvoltate putem sublinia cazul Regatului Unit unde se prevăd 12 săptămâni de concediu maternal complet plătit.