Un nou focar de pestă porcină africană, depistat la Căuşeni

Un nou focar de pestă porcină africană, depistat la Căuşeni

-
//
02.03.2018

Un focar de pestă porcină africană la porci domestici a fost depistat într-o gospodărie particulară din satul Ursoaia, raionul Căușeni, potrivit Centrului Republican de Diagnostic Veterinar, informează Noi.md.

Un nou focar de pestă porcină africană, depistat la Căuşeni

Imediat după depistarea acestuia, Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Căușeni a recoltat probe pentru examene de laborator, a impus restricții de mișcare pentru exploatarea infectată, a efectuat dezinfecţia gospodăriei, a spaţiilor de întreținere a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

Totodată, cele opt animale din respectiva exploatare au fost sacrificate, cadavrele fiind distruse prin incinerare.

După confirmarea focarului de pestă porcină, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, precum şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Căușeni, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

Sursa: noi.md